Hiperaktivitás – nyugi, van megoldás!

Gyermeked figyelemzavarral küzd? Feledékeny, nem tud koncentrálni, tanulási nehézségei vannak?

Elkezdődött az iskola, és nem csak a gyermeked, de a Te gyomrod is görcsbe rándul az idegtől?

Az elmúlt évek alatt nagyon sok ilyen esettel találkoztam. Az érintett gyerekeknél gyakran lépnek fel allergiás reakciók, így szénanátha, asztma vagy ekcéma. Sok esetben a hiperaktivitás, vagy orvosi rövidítéssel ADHD hátterében élelmiszer allergia húzódik meg, aminek a kiderítése egy életmódváltással kezdődik. Amit érdemes kizárni az étrendből, az elsősorban a cukor, a tejtermékek és a gabonák.

ADHD-hiperaktivitas

Világviszonylatban nő a hiperaktív gyerekek, valamint a depressziós fiatalok és felnőttek száma, amely az élelmiszerekben előforduló nagy mennyiségű transzzsírsavak és a kismértékű omega 3 fogyasztásra is visszavezethető.

Ha az életmódváltás meghozza az eredményt, akkor nincs is más teendő, mint tartani az új életmódot. Ám ha erre nincs lehetőség pl. iskolai menza miatt, akkor segítségül hívhatod a lecitint és a Krill olajat.

A lecitin kifejezetten ajánlott azok számára, akik nap mint nap sietve, stresszesen élnek, intenzíven tanulnak, aktív szellemi munkát végeznek, vagy valamilyen idegrendszeri problémával küzdenek.

A krill olajban található omega-3 olajok építik fel az agy szürkeállományának nagy részét. A krill olaj könnyen felszívódik: a benne lévő Omega-3 zsírsavak foszfolipid (Phospholipid) formájában (Lecitin alkotóelemként) fordulnak elő, ami az emberi sejtmembránnak is alkotóeleme, emiatt sokkal könnyebben felszívódnak, mint a halolaj trigliceridjei.

Az omega3 elengedhetetlen a megfelelő agyműködéshez. Javítják a koncentráló-, és felfogóképességet, valamint segíthetnek a hiperaktivitás leküzdésében.

Ha a Te gyermeked szétszórt, szertelen, figyelemhiányos, mielőtt beszednétek az orvosok által felírt antidepresszáns gyógyszereket, próbáljátok ki a lecitint és a krill olajat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*