A hosszú élet és a bélbaktériumok

2010-01-03 0 By Gyogynovenykiraly.hu

Számos kiváló orvos és néprajzkutató több évtizeden át vizsgálta a világ különböző területeit, azt keresvén, hol élnek az emberek az átlagosnál sokkal hosszabb életet. Elsősorban a Kaukázus völgyeiben, Japánban, valamint elvétve a Pireneusokban, Spanyolországban és Franciaországban, illetve a Szerbia déli részén húzódó hegyekben bukkantak ilyen embercsoportokra.

Ha a baktériumokkal és a parazitákkal folytatott harc ugyanolyan szintre jutott volna a világ elszegényedett térségeiben, mint a fejlett egészségüggyel büszkélkedő Európa és Észak-Amerika országaiban, akkor az ilyen “szigetek” száma, ahol az emberek az átlagnál sokkal tovább élnek, sokkal nagyobb lenne. A fejlődő országokban élő lakosok életének hosszát a fertőzések, a parazitózis és a sérülések, illetve a balesetek korlátozzák. Másrészt viszont ezekben az országokban szinte ismeretlenek a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az ízületi kopás (arthrosis), az allergia és a sérült immunitás, a vastagbélrák vagy a tüdőrák. A lakosság átlagéletkora itt a fertőző betegségek miatt jóval a fejlett országokban élők élettartama alatt van.

Napjainkig rengeteg elmélet vagy inkább hipotézis született azzal kapcsolatban, hogy bizonyos területeken miért élnek sokkal tovább az emberek, és miért tudják megőrizni az egészségüket. Az említett teóriák közül néhány hónapnál tovább egyik sem volt képes megállni a helyét. Van azonban egy hipotézis, ami ez idáig kimondatlan maradt.

Élő, nem patogén baktériumok

Mit is tudunk azoknak az embereknek a mindennapjairól, akik olyan területen élnek, ahol az átlagéletkor rendkívül magas? Összhangban élnek a természettel, nem szenvednek a légszennyezéstől, a jéghegyekből származó, tiszta vizet fogyasztanak, nem ismerik a stresszt, élő vagy csak kismértékben kezelt táplálékot fogyasztanak, nem használnak erős tisztító és higiéniai készítményeket, nem dohányoznak, és szexuális téren önmegtartóztatók. Ez csak néhány a számtalan publikált és lehetséges tényező közül. Ha azonban megnézzük és összehasonlítjuk az egyes területeket, mindig akad egy olyan hely, amely a fent felsorolt hipotézisek valamelyikét kizárja.

Kicsit érdekesebben hangzik a kumisz, vagyis az erjesztett lótej fogyasztása. Ezt azonban csak az ázsiai kontinensen isszák, Japánban kumiszt nehezen találnánk. Ott viszont nyers halat (szusit) esznek. Ha megint más tájakat veszünk górcső alá, mindenhol nyers táplálék, illetve erjesztett tej- vagy egyéb termékek fogyasztására bukkanunk. Mi a közös a nyers és az erjesztett táplálékban? A válasz egyszerű. A legkülönbözőbb élő, nem patogén baktériumok. A Lactobacillusoktól kezdve, a Coccusokon és az Enterococcusokon keresztül, egészen az alkoholos erjesztésben részt vevő élesztőkig.

A hosszú élet és a jó egészség közös nevezője tehát (idősebb korban is) a vastagbél megfelelő működéséhez elengedhetetlen baktériumokban rejlik. Ez ad magyarázatot arra is, miért minimális ezeken a területeken a vastagbélrák, és az a kevés eset is azoknál az embereknél jelentkezik, akik átvették a fejlett országok étkezési szokásait.

A Probiosan jótékony, egészségvédő hatásai

A probiotikus készítmények (beleértve a Probiosan-t) rendszeres használatával olyan hatásokat lehet elérni, mint a nyers vagy az erjesztett táplálék fogyasztásával. A szervezet további gyógymód alkalmazása vagy egyéb étrend-kiegészítők fogyasztása nélkül is drámai gyógyulási folyamaton halad keresztül. Hosszan tartó, rendszeres használatuk mellett normalizálódnak a vérzsírszintek, az LDL-koleszterint is beleértve. Folyamatosan normális keretek közé szorul, megszűnik a magas vérnyomás. A vizelet színe világosabbá, szalma színűvé válik. Ez is jelzi, hogy a testben csökken a szervezet működését terhelő anyagcseretermékek mennyisége.

Javul az ízületek állapota: a Probiosan használata önmagában megszünteti a kezdődő arthrosissal együtt járó erős csípő- vagy térdfájdalmat. Jelentős mértékben megerősödik az immunrendszer. Az allergiás betegeknél csökken az allergénekkel szembeni érzékenység, amit a Ventolin spray vagy más egyéb, elsősegélyt nyújtó gyógyszerek szedésének gyakoriságán lehet leginkább lemérni. A probiotikumok a pszichikum állapotát ugyancsak javítják, depresszió vagy akár stresszhelyzet esetén is. Egyelőre ugyan még csak néhány dokumentált esetben, de a Probiosan teljes mértékben megszüntette a reumatikus panaszokat (váll- és könyökfájás, apróbb ízületi fájdalmak a kézujjaknál).

A természettel megszakadt kapcsolat újrafelvétele

Régebben mindig rosszallóan hallgattam, hogy valaki kiválasztott egyetlen Energy készítményt, és az vált a kedvencévé. Minden készítmény meghatározott területen, illetve meghatározott személy számára hatékony. A készítmények széles skálája így lefedi az összes lehetséges kombinációt. A PROBIOSAN azonban kivétel. Helyreállítja ugyanis a természettel való megszakadt kapcsolatunkat. Gyakorlatilag nincs is olyan ember, akinek a PROBIOSAN-ra ne volna szüksége. Nem csak hasmenés, gombás vagy bakteriális fertőzés esetében ajánlott szedni. A Probiosan-nak megvan a maga szerepe mindenkinél, aki ízületi fájdalomban szenved, vagy problémája van az epéjével, májával, veséjével, immunrendszerével, az allergiával, magas vérnyomással, vérzsírokkal, ekcémával, asztmával, depresszióval vagy a stresszel.

Úgy tűnhet, hogy a PROBIOSAN indent bajt gyógyító csodaszer, ám a fent felsorolt problémák mindegyikét valószínűleg a vastagbél diszbiózisa során akcióba lépő baktériumok és gombák által termelt toxinok okozzák. Ezek a toxinok negatívan befolyásolják az idegrendszert, károsítják a VIP (ún. vazoaktív intesztinális peptid) szabályozó fehérjék termelését, és végeredményben úgy hatnak, mint a stressz. A CYTOSAN s a CYTOSAN INOVUM eltávolítják ugyan a toxinokat, de csak ideiglenesen és rövid ideig hatnak. Az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy a hasznos baktériumok jelen legyenek a vastagbélben. Ebben segít a Probiosan, hiszen megteremti a megfelelő mikroflóra kialakulásához és egyensúlyának fenntartásához szükséges ideális környezetet.

Az egészséges bél-mikroflórát azonban nem elég létrehozni, gondoskodnunk kell a fennmaradásáról is. Elég csak annyi, hogy szervezetünkbe bejussanak az élelmiszerekben található tartósítószerek, és a jótékony baktériumok máris tömegével pusztulnak. A több héten át építgetett egyensúlyt pár perc alatt tönkretehetjük. Ezért javasolt a PROBIOSAN szintfenntartó, rendszeres adagolása. A készítményt aggodalom nélkül lehet hosszú ideig, betegségmegelőző céllal is fogyasztani. Gyógyító hatását megtámogathatjuk a Chlorella szedésével is, amely citokinint, azaz növekedési stimulátort biztosít a jótékony baktériumoknak.

Hogyan adagoljuk?

A vastagbél megfelelő mikroflórájának építésekor érdemes a kúrát CYTOSAN-nal vagy CYTOSAN INOVUM-mal kezdeni, naponta 3×1 kapszulával. A CYTOSAN szedésének második napján hozzávesszük a Probiosan-t, napi 2×2 kapszula adagban, 5-7 napon keresztül. Majd a 3 hetes kúra végéig 2×1 kapszula adaggal folytatjuk. Szintfenntartó adag: naponta 1×1 kapszula vagy 1 kapszula minden másnap.

Az említett jótékony hatások az illető korától és a probléma súlyosságától függően a kúra 5. napjától a szintfenntartó kúra (naponta 1×1 kapszula) második hónapjáig bezárólag jelentkeznek. Ezért az egészséges és teljes élet elérése céljából a Probiosan rendszeres használatát csak ajánlani lehet. Használatát más probiotikumos kultúrákkal is felcserélheti, nem biztos azonban, hogy anyagilag is megérné önnek.

A PROBIOSAN legnagyobb ereje ráadásul a hatékony, ám rövid életű Lactobacillus acidophilus, valamint a sokkal hosszabb életű Enterococcus faecium baktériumok kombinációjának köszönhető, és az Enterococcus ráadásul a Chlorella pyrenoidosa algával együtt kedvező feltételeket teremt a Lactobacillus létezéséhez. Teremtsünk a Probiosan-nal egy új régiót a világban, ahol az átlagnál magasabb életkor a jellemző.

Mindannyiuknak hosszú és teljes életet kíván:

Dr. Lubomír Chmelař


Forrás: Energy Vitae magazin 2010. január