A kisgyermekek agyvitaminja…

2011-01-21 Off By Gyogynovenykiraly.hu
A kisgyermekek agyvitaminja…

Egyre több gyereknél probléma a hiperaktivitás. A szülők nem tudnak mit kezdeni az izgő-mozgó, figyelmetlen, kalótya gyerekekkel. Az iskolában nem tanulnak, gond van a viselkedésükkel.

Sok esetben az okok keresése helyett egyszerűbb gyógyszerrel kezelni a helyzetet, ahogyan minden más betegségre ez a “gyógyír” manapság. A nyugtatóktól azután lehiggad a gyerek, már nem rosszalkodik, igaz semmi más sem érdekli.

Miért olyan fontos az omega-3?

A csecsemők és a kisgyermekek neurológiai fejlődésében létfontosságú a megfelelő mennyiségű DHA jelenléte, hisz az agy nagy része zsírból áll. A születést megelőző időszak és az azt követő pár hónap során kritikus a megfelelő DHA ellátottság. Ez alatt az időszak alatt az anya DHA ellátottsága jelenti a magzat és a csecsemő számára az egyedüli forrást.

30%-os csökkenés a tünetek erősségében

Amerikai kutatók igen hatékonynak találták az ómega-3 zsírsavak adagolását gyermekeknél különböző figyelemhiányos és hiperaktív állapotokban, valamint bipoláris betegségben. Az egyik ómega-3 tartalmú étrend-kiegészítő hatását 20 fiún és lányon tesztelték. Mindegyiküket bipoláris betegséggel diagnosztizálták, 6-17 év közötti életkorúak voltak, és az alkalmazást 8 héten át vizsgálták. A résztvevők felénél gyors, mintegy 30%-os tüneterősség-csökkenés ment végbe anélkül, hogy bármilyen mellékhatást tapasztaltak volna. Ahogy az egyik szakértő fogalmazott, az egyetlen mellékhatás a hosszabb élet.

Szakértők ezt fontos fejleménynek minősítik azon szülők számára, akik a legjobb segítséget szeretnék nyújtani a gyereknek anélkül, hogy valamilyen pszichiátriai gyógyszer adagolásával kárt okoznának. Az ómega-3 zsírsavak fogyasztásával mérsékelni lehet a hangulatváltozásokat, és azok egyben természetes antidepresszánsként is működnek.

A kutatás során a gyermekeknél az úgynevezett fiatalkori mániaskála értékét mérték. Az orvosok ezzel szokták meghatározni a tünetek erősségét a bipoláris betegségben szenvedő gyermekeknél. Nos, ezen a skálán 30%-os csökkenés mutatkozott. Ugyanebben a vizsgálatban a két leggyakrabban alkalmazott gyógyszerrel megkapták ugyanezeket az eredményeket, de súlyos mellékhatások, köztük cukorbetegség árán.

A gyógyszeripar által kreált betegség

Mindinkább nyilvánvaló, hogy a figyelemhiányos tünet együttes, azaz a hiperaktivitás, olyan betegség, amelyet maga a gyógyszeripar kreált, hogy rákényszerítse a szülőket, adjanak a gyermekeknek amfetamin tartalmú gyógyszereket. A gyógyszeripar képviselői hallani sem akarnak arról, hogy a betegségek és a különböző panaszok jól gyógyíthatók megfelelő táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel, inkább gyógyszert akarnak ráerőltetni az emberekre.

A pszichiátriaipar azonban nem szeretné a táplálkozást olyan fegyverként bevetni, amellyel legyőzhető vagy mérsékelhető a depresszió, a bipoláris betegség, az ADHD és más mentális betegségek tünetei. Ehelyett igyekeznek megmagyarázni, hogy az említett betegségek és rendellenességek az agy kémiai folyamatainak felborulásával függnek össze, és hogy ezeket csakis megfelelő gyógyszerek adagolásával lehet helyreállítani.

Hogyan segíthetek a gyermekemnek?

Az omega-3 zsírsavakban található EPA és DHA olyan esszenciális zsírsavak, amelyeket a szervezet önmaga nem képes előállítani, így csak a táplálék vagy étrend-kiegészítők révén juthatunk hozzájuk. Az omega-3 zsírsav nem megfelelő szintje általános gyulladásos választ vált ki az emberekben, és ez olyan betegségekhez, illetve panaszokhoz köthető, mint a depresszió, a szívbetegségek, a rák, az időskori elbutulás (demencia), az asztma és a reumás ízületi gyulladás.

Az idegrendszer és az agy fejlődéséhez szükséges DHA-t a kismamának kell elfogyasztania és átadni a magzatnak vagy a csecsemőnek. A legjobban hasznosuló formát az állati, elsősorban halból származó zsírok jelentik. A lazac, a szardínia és a tonhal, de bármelyik hideg vízi hal remek DHA források.

Csecsemők esetén egy felszúrt kapszula tartalmát a bőrébe dörzsölve azonnal a véráramba juttathatjuk a legjobb minőségű omega-3 halolajat. Amikor a pici áttér a szilárd táplálékokra, bele lehet keverni egy kapszula halolajat észrevétlenül.


Az Energy Vitamarin halolaj kapszula Engrualis japonicus tengeri halból (japán szardella) kivont olaj, bioinformációkkal, mely jótékonyan befolyásolja az agytevékenységet, javítja az emlékező- és a koncentrálóképességet, segíthet szorongásban és depresszióban, skizofrénia, bipoláris betegségek, személyiségzavar, hiperaktivitás (ADHD),  Parkinson-kór és szenilitás esetén is.

Ez érdekel, tovább olvasom >>>

 

Forrás: Healthy.net, tenyek-tevhitek.hu, addadhdadvances.com/omega-3.html