Természetesen antibiotikum helyett…

2011-01-21 Off By Gyogynovenykiraly.hu
Természetesen antibiotikum helyett…

Senki sem vitatja, hogy szükség van az antibiotikumokra, ám az utóbbi években az az általános tapasztalat, hogy szinte minden nyavalyára antibiotikumot írnak fel az orvosok. Gyakorló anyukaként alig van olyan alkalom, amikor ne antibiotikumot írna fel a gyermekorvos, mindegy hogy torokgyulladás, megfázás vagy épp hasmenés a tünet.

 
Az antibiotikumok a világon a leggyakrabban alkalmazott készítmények közé tartoznak, néha mégis meglepően keveset tudunk róluk. Az antibiotikumok olyan anyagok, amelyek meggátolják a baktériumok növekedését, fejlődését, sok esetben el is pusztítják azokat. A Tisztiorvosi Szolgálat szerint sokszor akkor is antibiotikumot írnak fel az orvosok, amikor nem kellene, például amikor a beteg influenzás. Széles körben elterjedt tévhit, hogy vírusokra is hatnak, de ez sajnos nem igaz.

 
Az antibiotikumot tehát fölöslegesen szedjük be a vírusok okozta fertőzésekre, például az influenzára, náthára, hiszen ezekkel a betegségekkel szemben hatástalanok.
 

Mi a következménye a túlzott antibiotikum fogyasztásnak?

 
A túlzott antibiotikum fogyasztás miatt a kórokozók egyre jobban megtanulnak ellenállni ezeknek a szereknek. De manapság már nem is kell antibiotikumot szednünk, hisz benne van a csapvízben. Az antibiotikumok gátolják a baktériumok növekedését és szaporodását, illetve elpusztítják azokat. Azonban ennek során nincsenek arra tekintettel, hogy az adott baktérium a szervezet számára hasznos vagy káros-e, mindkettőt pusztítják.
 
Mivel a bélflórát több száz féle baktériumfaj alkotja, szinte mindegy is, milyen antibiotikumról beszélünk, mindig találunk olyan csoportot a bélflórában, amelyre káros hatása lesz.

Hogyan kerülhetem el?

Ma már számos természetes antibiotikum közül választhatunk. Természetesen legjobb a megelőzés, de ha már megjelentek az első tünetek, az alábbi készítményeket ajánljuk:
 
A Drags Imun gyógynövény csepp bizonyítottan erős baktérium- és vírusellenes, hatékony segítséget nyújt az influenza A és B vírusa, az endovírusok, a retrovírusok és a parainfluenza vírusai által okozott légúti megbetegedések kiegészítő kezelésében, hasznos a hasmenéssel járó  betegségekben (E. coli, Enterobacter, szalmonella fertőzés).
 
 
 
A Grepofit kapszula grapefruitmag, Echinacea, Szudáni Hibiscus, és orvosi zsályaillóolaj kivonatot tartalmazó egyedülálló, vírusellenes hatású, természetes alapanyagú bioinformációs készítmény több vírus, baktérium és gomba ellen is hatékony. Leginkább a fertőzés akut fázisában tudja kifejteni hatását, aktiválja az immunrendszert, és lerövidíti a betegség lefolyását; hathatós segítséget nyújt légúti megbetegedések esetében – nátha, felső légúti hurut, influenza, torokgyulladás, orrgarat-gyulladás, köhögés, horkolás, arcüreg- és homloküreg-gyulladás, mandula- és középfülgyulladás.
 
 
A Vironal bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum segít a vírusok és baktériumok okozta megbetegedések megelőzésében, valamint kiegészítő kezelésében (megfázás, nátha, vírusbetegségek, influenza, lázas állapotok, légzési nehézségek, köhögés, hörghurut, torokfájás, orrgarat-gyulladás, torokgyulladás, arcüreg- és orrmelléküreg gyulladás, tüdőgyulladás, valamint gyomor- és bélpanaszok). Támogatja a lép és a gyomor, az immunrendszer és a nyirokrendszer működését. Segíthet a legkülönbözőbb baktérium-, vírus- és gombafertőzésekben.
 

Ha nem tudom elkerülni az antibiotikum szedését, mit tehetek?

Nagyon fontos, hogy ha mégis szükséges antibiotikumot szedned, a kúra után próbáld meg helyreállítani a bélflórádat. Ehhez nagyszerű segítség a Probiosan kapszula, mely inulin, chlorella alga és probiotikum tartalmának köszönhetően regenerálja a bél mikroflóráját (antibiotikummal vagy szteroiddal való kezelés után, gyomor-bélrendszeri fertőzések, hasmenéses állapotok esetén, valamint fogamzásgátló használatakor). A Probiosan normalizálja a belső környezet pH-ját, így megakadályozza a nem kívánt mikroorganizmusok növekedését.