Boldog és stresszmentes várandósság 1. rész

2018-12-06 0 By Gyogynovenykiraly.hu
Boldog és stresszmentes várandósság 1. rész

A várandósság a legtöbb nő számára csodálatos és örömteli időszak, ám olykor aggodalmak kísérhetik. Főleg, ha a terhesség ideje alatt egészségügyi probléma jelentkezik, bármilyen egyszerű is legyen az.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy bevegyenek-e valamilyen hagyományos gyógyszert, vagy válasszanak inkább természetes eredetű megoldást.

Magazinunk új sorozatában elsősorban ezzel a témával kapcsolatos kérdésekre szeretnénk választ adni a leendő anyukáknak (és az érdeklődő apukáknak is), illetve szeretnénk velük megosztani értékes gyakorlati tapasztalatainkat.

A cikksorozatban Dr. Bohdan Haltmar, tapasztalt nőgyógyász, ENERGY szaktanácsadó, népszerű előadó és terapeuta fogja Önökkel megosztani a tapasztalatait.

Doktor úr, hogyan látja, milyen ma a nők hozzáállása babaváráshoz, illetve milyen különbségeket tapasztal ebben, a korábbi és a mai generációk között?

A várandósághoz való hozzáállás, felfogás az utóbbi években alapvetően megváltozott. A legnagyobb  pozitívumot abban látom, hogy napjainkban a legtöbb terhesség tervezett.

meddoseg-terhesseg-meheltavolitas

Harminc évvel ezelőtt a  terhességek nagyjából fele még nem várt meglepetés volt, és sokszor mesterséges megszakítással végződött. A fogamzásgátló módszerek elérhetőségének köszönhetően, valamint, hogy a szexuális tájékozottság, és a fiatal generáció prioritásai megváltoztak, a helyzet napjainkban teljesen más. Ma már inkább leginkább amiatt szoronganak a fiatal nők, hogy sikerül-e egyáltalán teherbe esniük.

Nyilvánvaló, hogy a nők manapság többre értékelik női mivoltukat, megtanulták tisztelni önmagukat. Valószínűleg ez annak is köszönhető, hogy időközben megváltozott a férfiak családon belüli szerepe, sőt megváltozott az egész társadalom.

A nők a társadalmi változások hatására napjainkban sokkal magabiztosabbak, műveltebbek és  partnerkapcsolataikban egyenrangúbbak. A terhesség éppen ezért a legtöbb nő számára érték, amely megkoronázza (tanulási, anyagi, szakmai) életcéljaik beteljesítését. Ráadásul sok kismama felismeri a várandóság egyedülállóságát és szépségét, ezért szeretné azt az utolsó cseppig kiélvezni.

A férfiak napjainkban erősebben kötődnek várandós partnereikhez, nem csak egészségi állapotuk érdekli őket, hanem az is, hogy mit éreznek. Sokszor elkísérik társukat az ultrahangos vizsgálatokra, amelyek során örömmel követik nyomon a kisbaba fejlődését, amit a 4D ultrahang eddig nem látott minőségben tesz lehetővé.

varandossag-terhesseg

Másrészről azonban sokszor előfordul, hogy a harmincas éveikben járó férfiak még nem éreznek magukban elegendő bátorságot és felelősséget a családalapításhoz és az utódnemzéshez. Esetleg nincsenek tisztában azzal sem, hogy a női termékenységnek határt szab a biológiai óra. Emellett pusztán arról is lehet szó, hogy nem akarják megváltoztatni addigi életüket a párkapcsolatban.

A terhességgel szoros kapcsolatban áll a leendő kismamák azon igyekezete is, hogy egészségesen éljenek, hogy ne terheljék szervezetüket olyan felesleges kémiai anyagokkal, amelyek káros hatással lehetnek a magzatra is. Mivel gyakorlatilag minden nő problémamentes terhességre és egészséges kisbabára vágyik, legtöbbjük azonnal hajlandó változtatni életmódján.

Egyre többen fordulnak a tiszta természet felé, hogy kiküszöböljék a szennyezett környezet és az iparilag előállított élelmiszerek nemkívánatos hatásait. Általában felelősségteljes döntést hoznak a tekintetben is, hogy mikor használhatnak hagyományos gyógyszereket.

Sokszor más szakorvosok gyógyszerszedésre vonatkozó javaslatait is megbeszélik nőgyógyászukkal. Rendkívül örvendetes, hogy már sok nő felfedezte az ENERGY ökológiailag tiszta készítményeit, és sokszor érdeklődnek használatukról a terhesség időszakában is.

Miről fog szólni ez az új cikksorozat?

Olyan betegségekkel és azok tüneteivel fogunk foglalkozni, amelyek áldott állapotban is viszonylag gyakoriak, és amelyek esetében remekül alkalmazhatók az alternatív orvoslás készítményei, illetve módszerei. Szeretnénk esélyt adni a természetnek, hogy segíthessen a várandós kismamáknak megőrizni vagy visszanyerni egészségüket, úgy, hogy közben ne kelljen a pocakban fejlődő kis
életért aggódniuk.

A kismama fertőzésekkel szembeni immunitását, ami áldott állapotban csökken, a VITAMARIN és a PROBIOSAN szinte kötelező szedésével erősíthetjük meg.

TERHESSÉG ALATTI VÍRUSFERTŐZÉSEK

Az őszi, téli szezonban aktuális a vírusos megbetegedések témaköre.

Cikksorozatunk első részében ezzel foglalkozunk, mivel a fertőzések sajnos a várandós kismamákat sem kerülik el. A vírusok rendkívül könnyedén terjednek, leginkább cseppfertőzéssel.

Ezért jó ebben az időszakban elkerülni a bevásárlóközpontokat, zsúfolt közérteket, tömegközlekedési eszközöket, mozikat és ehhez hasonló helyeket. Érdemes továbbá nagyobb figyelmet szentelni a személyes higiéniának, a gyakori kézmosásnak, illetve annak, hogy ha lehet, ne kerüljünk közelebbi
kapcsolatba olyan emberekkel, akik már megfertőződtek.

Keményebb dió a gyermekközösségekből hazavitt vírusfertőzés, amely továbbterjedhet a szülőkre, ám esetükben a betegségek lefolyása sokszor súlyosabb, mint a gyermekeknél.

A hatékonyabb védelem érdekében használjuk a SPIRON-t. Fújjunk belőle a ruha nyakára és a mellkas környékére is, illetve használjuk megelőzésképpen a FLAVOCEL-t, és masszírozzunk be DROSERIN krémet csuklónk hüvelykujj alatti területein (a tüdő pályáján található 7., 8., 9. akupunktúrás pont).

A kismama fertőzésekkel szembeni immunitását, ami áldott állapotban csökken, a VITAMARIN és a PROBIOSAN szinte kötelező szedésével erősíthetjük meg. Ezt a két készítményt több okból is érdemes végig szedni a terhesség alatt.

Ha a betegség mégis utat tör magának, fontos, hogy a készítményeket azonnal és intenzíven kezdjük használni.      

Ilyen esetben a DROSERIN krémet már a talpunkon is alkalmazzuk. Szedjük a GREPOFIT-ot és használjuk a GREPOFIT SPRAY-t.

A VIRONAL-t (ahogy egyetlen Pentagram® koncentrátumot sem) ne használjuk terhesség alatt, ráadásul a VIRONAL kínafa (Cinchona) kivonatot is tartalmaz. Kivétel lehet ez alól, ha a koncentrátumot olyan tapasztalt orvos javasolja, aki tisztában van a lehetséges kockázatokkal, és mérlegelni tudja, milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal járhat az adott koncentrátum használata egy-egy konkrét esetben!

Szívből kívánom minden kismamának, hogy ősszel, télen és kora tavasszal minden vírus messzire kerülje el őket, amiben nagy segítségükre lehetnek az ENERGY természetes készítményei is.

DR. BOHDAN HALTMAR