Magas vérnyomás – Hypertonia

2018-08-09 0 By Gyogynovenykiraly.hu
Magas vérnyomás – Hypertonia

A magas vérnyomás alattomos betegség, évekig nem okoz panaszt. A vérnyomás időszakos emelkedése normális jelenség (pl. erősebb fizikai munkavégzésnél, stresszhelyzetben), kórosnak akkor tekintjük amikor tartósan magas értéket mérnek.

A hazai társadalom 10-15%-a érintett a magas vérnyomás betegségben, s ez az arány az életkor előrehaladtával egyre csak nő.

magas vérnyomás

Leggyakoribb indító jele lehet a magas vérnyomásnak a hirtelen vérnyomáskiugrás miatt kialakult tünetegyüttes: fejfájás, ájulás, szédülés, hányinger. Terheléskor jelentkezhet nehézlégzés, szívdobogás és akár látászavar is.

A magas vérnyomás terheli a szívet, növeli a szív oxigénigényét, csökkenti a vérellátást, ezzel szívinfarktushoz, szívritmuszavarhoz, tüdőödémához vezethet. Károsítja a vesét, az agyat, az ereket és így veseelégtelenséget, agyvérzést okozhat. Mindezen szövődmények elkerülése érdekében 40 éves kor után érdemes rendszeresen ellenőriztetni a vérnyomásunkat, főleg abban az esetben, ha a családban előfordult magas vérnyomás betegség.

De mi okozza a magas vérnyomás kialakulását

Számos vizsgálat kutatta, hogy génjeinknek köszönhetjük, vagy megváltozott életmódunk következménye a magas vérnyomás. Talán meglepőnek találod, de a természeti népcsoportoknál ismeretlen betegség a magas vérnyomás, ahogyan a cukorbetegség és a daganatos betegségek is. A természeti népeknél 40 éves korban az átlagos vérnyomás 105/65, és az élet során ez az érték nem emelkedik (1). Megfigyelték a természeti népeknél, hogy amint áttérnek az általunk megszokott nyugati étrendre, ugyanúgy kialakul náluk is a magas vérnyomás, tehát kizárható a genetikai ok.

Tehát arra lehet következtetni a fentiekből, hogy az utóbbi néhány évtized táplálkozási iránya a fő oka a magas vérnyomás kialakulásának. A feldolgozott élelmiszerek, a “műkaják”, a tartósítószerek, a hihetetlen mértékeket öltő cukor, tej és gluténfogyasztás okozza a magas vérnyomás ilyen fokú elterjedését.

Nem szabad azonban csak a genetikára és a helytelen táplálkozásra fognunk a magas vérnyomás betegség kialakulását

Számos betegség alakulhat ki lelki problémák következtében. Lelki betegségeink, a depresszió, a párkapcsolati nehézségek mind-mind okozhatnak testi tüneteket.

A magas vérnyomás lelki oka: lenyeled a dühöt, bosszúságot, belülről forrongsz. Félelemből vagy önbizalomhiányból fakadó halogatásból eredő betegség. Lehetséges, hogy túl sokat akarsz elérni fizikai szinten, miközben lelki fejlődésedben megrekedtél.

Az Energy gyógynövény készítményei azért nagyszerű megoldás a magas vérnyomásra, mert a gyógynövénykészítmények nem csak a testre, hanem a lelkünkre is hatnak, harmonizálva annak működését.

Főbb készítmények, melyeket magas vérnyomás esetén ajánlunk:

KOROLEN:

A KOROLEN gyógynövény koncentrátum harmonizálja és méregteleníti a teljes szív-érrendszert, antioxidáns és regeneráló hatású gyógynövény-koncentrátum. Előnyösen hat az érrendszer működésére. A kúra elején napi 3×3 csepp, később akár napi 3×7 csepp szedése javasolt. Idősebb pácienseknél külön figyelmet kell fordítani a kúra kezdeti szakaszára; esetükben a napi 3×1 csepp kezdeti bioinformációs adag az ideális, majd ezt lehet folyamatosan növelni a szerint, hogy az illető szervezete milyen mértékben reagál a készítményre.
Javasolt adagolása: a beteg állapota és készítménnyel szembeni toleranciája szerint folyamatosan növelt adagban napi 3×3-7 csepp. 3 hét szedés, egy hét pihenő.

VITAMARIN:

A VITAMARIN omega3 tartalmú étrend-kiegészítő csökkenti a koleszterinszintet, jelentős gyulladásellenes hatású, továbbá gátolja az érfalak meszesedését. Naponta 2–3x, ha lehetséges, étkezés után bevett 2 kapszula biztosítja a szervezet számára nélkülözhetetlen telítetlen zsírsavakat. Ezek gátolják az erek meszesedését, és jótékonyan hatnak a szívritmusra. Pajzsmirigy-túlműködés esetén figyelembe kell
venni a készítmény szerves jódtartalmát.

RUTICELIT KRÉM:

a KOROLEN regeneráló hatásának felerősítése céljából érdemes a KOROLEN szedésével egy időben alkalmazni a Ruticelit bioinformációs krémet. A szív energiapályáján elhelyezkedő akupunktúrás pontokra, például a csukló belső oldalán, a kisujj vonalában található Sz-7 pontra kell kenni.

REVITAE:

A REVITAE kínai ördögcérna (Lycium chinensis), kudzu (Pueraria lobata), páfrányfenyő (Ginkgo biloba), ginszeng (Panax ginseng), homoktövis (Hyppophae rhamnoides), körömvirág, Chlorella alga, tökmagolaj, valamint B-vitaminok és C-vitamin egyedülálló kombinációját tartalmazó, bioinformációs készítmény, mely antioxidánsként hat, regenerálja és harmonizálja az érrendszer, valamint az idegrendszer működését. Adagolása: naponta 3×1 tabletta étkezés után.

Forrás irodalom:
1. Lindeberg és mtsi., 2003