Mit mikor érdemes szedni?

Szervóránk támogat a megfelelő készítmények kiválasztásában

Szervezetünk alkalmazkodott a 24 órás napi ciklushoz, minden szervünknek megvan a legaktívabb és (12 órával később) a legkevésbé aktív ideje.

3–05 óra tüdő

05–07 óra vastagbél

07–09 óra gyomor

09–11 óra lép, hasnyálmirigy

11–13 óra szív

13–15 óra vékonybél

15–17 óra húgyhólyag

17–19 óra vese

19–21 óra szívburok

21–23 óra hármas melegítő

23–01 óra epehólyag

01–03 óra máj

energy-szervora

03–05 óra

A nap az első légvétellel indul, mint evilági életünk is. Akinek a tüdeje beteg, hajnalban erősen köhög. A szívinfarktusok is sűrűbben fordulnak elő ezekben a hajnali órákban, a szívizom oxigénhiánya miatt. A Pentagram® termékek közül a VIRONAL cseppeket alkalmazzuk ebben az időszakban, mivel harmonizálják a tüdő energiáit. Az itt levő esetleges gyulladások, gócok korrigálására is alkalmas időpont.

05–07 óra

Ebben az időben aktív a vastagbél. Ideje megszabadulni a salakanyagoktól. Ezt elősegíti az éhgyomorra elfogyasztott, 1–2 pohárnyi langyos víz. A VIRONAL cseppek ideje, ha vastagbélgyulladással, fekéllyel küzdünk (szükség esetén DRAGS IMUNnal kiegészítve). A PERALGIN azoknak ajánlatos, akik szénanáthával küzdenek. A reggeli adagolás csökkenti a heves reakciót, amit az utcán szálló pollenek kiváltanak.

07–09 óra

A gyomor a legjobb formáját hozza, a zsírok, fehérjék lebontása most gyerekjáték. Villásreggeli! A gabonakásák, csírázó növények segítik az enzimek munkáját. A gyomor segítségére siethetünk GYNEX–szel. A VITAMARIN ban levő telítetlen zsírsavak energiával látják el a szervezetet, és szellemi frissességet nyújtanak. A SKELETIN kapszulában levő halolaj hasonlóképpen hat, illetve a benne található kollagén segíti a porcok “bejáratódását”, csökkenti a reggeli izom- és ízületi merevséget.

09–11 óra

A cukrok emésztésének, immunrendszerünknek a legaktívabb időszaka. A lázas beteg hője is csökken ebben az időszakban. A legalkalmasabb idő az IMUNOSAN vagy a DRAGS IMUN bevételéhez. A cukorbetegek ebben az időszakban támogathatják meg a leghatékonyabban a hasnyálmirigy működését a GYNEX cseppekkel.

11–13 óra

Szellemi, fizikai aktivitásunk csúcspontja. Dolgozatok megírására, tanulásra, hivatalos ügyek intézésére alkalmas időszak. Ebéd elfogyasztása. A STIMARAL cseppekkel fokozhatjuk elménk teljesítőképességét, a REGALEN pedig a zsírok könnyebb feldolgozásában nyújthat segítséget, illetve meggátolja a felesleges zsírok lerakódását (fogyózók, figyelem!).

13–15 óra

Az ebéd utáni ellazulás, emésztés ideje. Ha tehetjük, pihenjünk le. Fél óra szundikálás igazi kincs. A KOROLEN segíti az ellazulást, megvédi az ereket a zsírok lerakódásától. Ebben az időben a VITAMARIN azoknak ajánlatos, akiknek kissé sűrűbb a vérük, vagy magas koleszterin–, trigliceridszinttel küzdenek.

15–17 óra

A vizeletkiválasztó szervek időszaka. Az ötórai tea nem angol találmány! A hagyományos kínai orvoslás (HKO) gyakorlatában itt az ideje egy jó vízhajtó gyógynövénytea elfogyasztásának. RENOL–lal segíthetjük a vese működését, a felesleges víz távozását a sejtközi állományból. A SKELETIN ismét időszerű, a porcok regenerálásához.

17–19 óra

Élvezzük az elfogyasztott tea hatását (fajansz közelében). Itt az ideje egy könnyű vacsorának.

19–21 óra

Ez az időszak átmelegíti a mellkasi szerveket (szív, szeretet, békés beszélgetés családi körben), aktivizálja a keringést. A szervek vérbővé válnak (a szerelem kiteljesedésére alkalmas időszak). A PERALGIN csökkentheti a napközben felhalmozott feszültséget. A KOROLEN szedésével mérsékelhető az éjszakai heves szívdobogásérzés a pánikbetegeknél. Az agyi keringés biztosítására a CELITIN javasolt, mellyel nyugodt, pihentető alvást tudunk elérni.

21–23 óra

Fontos, hogy a gyermekek ebben az időszakban már ágyban legyenek, mert ez a fejlődés, az alvás, a hormonrendszer regenerációjának időszaka. Emésztési gondokkal küzdőnek vagy annak, aki antibiotikumot szed, most kell bevennie a PROBIOSAN–t, mivel éjszaka a bevitt hasznos bélbaktériumoknak van idejük “bekvártélyozni” magukat (a chlorella algába), és kedvükre táplálkozhatnak (a termékben lévő inulinból).

23–01 óra

Az epetermelés, a zsíranyagcsere szabályozása, a méreganyagok (toxinok) felszabadításának időszaka. A REGALEN keserű összetevőivel segíti az epe kiválasztását.

01–03 óra

A méregtelenítésnek, egyben a fehérje–anyagcsere fokozásának (anabolizáció) ideje. Sokan felébrednek ebben a 2 órában. Ilyenkor megfontolandó a máj regenerálása.

 

Forrás: Energy Vitae klubmagazin 2009. június-augusztus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük