Női bajok kezelése Energy készítményekkel

2010-11-16 0 By Gyogynovenykiraly.hu
Női bajok kezelése Energy készítményekkel

Gombás fertőzés is lehet a háttérben

Egy barátom azt kérdezte tőlem a minap, hogy mit ajánlanék “női bajokra”. Nem értettem, mire gondol, aztán elbeszélgettünk egy kicsit a témáról. Sokféle problémát érintettünk, és persze azt is, hogy ezekre az Energy milyen megoldást kínál. Most megosztom veletek is az ezzel kapcsolatos gondolataimat és tapasztalataimat.

Hüvelyi folyás

Ennek több oka is lehet. Ha helyi fertőzésről van szó, mint például közös WC használata, meleg vizes nyilvános fürdő vagy elővigyázatlan petting, akkor közvetlenül a kórokozót irtjuk, ami a folyást okozza. Lehet baktérium vagy vírus, ez gyakorlatilag mindegy. Két készítmény jöhet szóba. Az egyik a Vironalcsepp. Használati módja lehet az, hogy egy silktouch borítású tampon hegyére 3-5 csepp Vironal-t teszünk, és felhelyezzük éjszakára. A másik mód, hogy hüvelyöblítést végzünk. Egy alkalommal ne használjunk 5 cseppnél többet az irrigátorba, a bevált adagolás 3 csepp.

A másik készítmény az Audiron. Bizonyos vírusokra és baktériumokra erősebben hat, mint a Vironal. Az Audiron-t úgy használjuk, hogy egy tisztasági betétre 3-5 cseppet teszünk, és egész nap viseljük a fehérneműben. Éjszakára új betétet használunk. Lehet közvetlenül a fehérneműre is csepegtetni, mert nem hagy foltot.

Nem próbálta még senki az Audiron-t tamponnal használni, illetve a Vironal-t tisztasági betétre tenni. Ettől azonban még működhet, hiszen legtöbbször az ember hite szerint történnek a dolgok.

A két termék közül mindenkinek csak az egyik lesz jó az adott problémára. Én tesztelni szoktam, hogy melyik kell. Azt nézem, hogy a páciens rezgését hogyan befolyásolja a termék rezgése. Úgy is lehet tesztelni, hogy felrázod az üveget, a kezébe adod, és a napfonat (solar plexus) fölé teteted vele. Megkéred, hogy csukja be a szemét, és mondja el, hogy mit érez, változott-e valami. Amelyik termék az övé, annál valamilyen érzés, mint például melegség, bizsergés, áramlás stb. megjelenik. Nem az a lényeg, hogy mit érez, hanem azt, hogy a teste válaszolt a termék rezgésére.

 

Gombás fertőzés

A hüvelyi folyást gombás fertőzés is okozhatja. Helyi fertőzéssel (petting, fürdő), de belülről is jöhet a gombás fertőzés (húgyúti gombás fertőzés, hasüreg, vastagbél stb. gombásodása). Kívülről és belülről is kell kezelni ahhoz, hogy eredményt érjünk el. Külsőleg a Protektin krémet lehet használni. Kenjük be vastagon az ujjunkat, így vigyük fel a hüvelybemenetre.

A másik lehetőség a Cytosan Fomentum. Jelenleg por formájában kapható, de hamarosan gél változata lesz. Ha porunk van, akkor vízzel készítsünk belőle iszapot, és ezt tegyük a tampon hegyére, majd helyezzük fel éjszakára. Belsőleg ajánlom aCytosan, Cytosan Inovum, Spirulina Barley vagy a Peralgin használatát – attól függően, hogy milyen gombával állunk szemben.

Itt is nézzük meg az illető elsődleges reakcióit a solar plexuson keresztül. A Cytosan és a Cytosan Inovum bevált adagolása: reggel 1, este 2 szem. Figyelni kell arra, hogy a beteg sok folyadékot igyon, különben szorulást és/vagy bőrtünetet okoz. Ha nem iszik eleget, akkor nem vehet be belőle este 2 kapszulát, és akkor tovább tart, amíg rendbe jön.

 

A Cytosan hideg típusú készítmény, a Cytosan Inovum pedig forró. Ha valakinek mindig meleg a keze-lába, alváskor ki szokta dugni a paplan alól, akkor őt hűteni kell, neki tehát Cytosan-t adunk. Hideg kéz és láb esetén viszont melegítjük a beteget a Cytosan Inovum-mal.

 

Gombafertőzés esetén mindig lúgosítjuk a szervezetet, mert a lúgos pH-t a gombák rosszul tűrik. Erre javaslom a Spirulina Barley használatát, ebéd után 4, vacsora után 2 szemet bevéve. Ha valaki a pH egyensúlyzavara miatt hízik (vagyis legtöbbünk), akkor mellékhatásként a hurkák eltűnését, súlycsökkenést és a cellulitisz mérséklődését is tapasztalja. Az édesség utáni vágyat is csökkenti ez a készítmény, mert legtöbbször nem is mi kívánjuk az édességet, hanem a gombáink. Bizonyos fajta gombák a Peralgin-ra reagálnak jól. Ha az illető nyafogós, hisztis, ingerlékeny, akkor valószínűleg a Peralgin lesz a jó választás. 3×2 kapszula adagolásban javaslom.

 

Méhszájseb

 

A méhszájseb és egyéb, a hüvelyi szövetet érintő elváltozások kezelésére több lehetőségünk is van – nézzük meg mindig az egyéni érzékenységet.

 

– Vironal, tamponra cseppentve.

– Droserin vagy Cytovital krém használata, az ujjunkra kenve juttassuk be a hüvelybe. Droserin-t akkor használunk, ha gyulladás van, Cytovital-t pedig akkor, ha ez inkább egy pasival kapcsolatos, lelki ügy.

– Cytosan Fomentum iszap vagy gél, tamponra.

– Drags Imun a vírusos eredetű elváltozásokra, amilyen például a rettegett humán papilloma vírus (HPV). Az ajkakon jelentkező sebeket, hólyagokat ecseteléssel kezeljük, egyébként hüvelyi öblítést végzünk Drags Imun-nal. Tamponra cseppentve nem ajánlom az alkalmazását, mert növényi gyanta, és ha odaköt az éjszaka folyamán, akkor abból sírás és műtét lesz! HPV esetén a Drags Imun belsőleges használatát is javaslom, 3×5 csepp adagolásban.

A nemi szerveken némely esetben herpesz is megjelenhet, akkor is a Drags Imun a jó megoldás, ecseteléssel és belsőleg is.

– Jótékony hatású még a Balneol-os fürdő használata. 1 lavór vízbe Ľ kupaknyit tegyünk, vagy 1 kád vízbe ˝ kupaknyit. A fürdő 15 percnél ne tartson tovább.

 

Lelki eredetű problémák

 

Sok nőnek van baja a párkapcsolattal, illetve magával a szexszel, emiatt is keletkezhetnek elváltozások, szárazság, gyulladás stb. léphet fel. Nem helyi problémáról van szó, ezért külsőleg nem kezeljük. Két készítmény jöhet szóba.

 

Az egyik a Gynex. A Föld elemhez tartozik, uralja a Lépet, amely viszont a nedvek ura. Ezenkívül a belső nemi szervek is ehhez az elemhez tartoznak. A nőiség megélését segíti, ebben az értelemben magabiztosságot és vonzerőt ad. A nők jobban nőnek érzik magukat a Gynex használata mellett, nő a vonzerejük, magabiztosabbak a női szerepükben, kacérabbak a férfiakkal. Minden nőnek legalább egyszer ki kellene próbálni a Gynex-et.

 

A másik készítmény a Renol, amely a Víz elemhez tartozik, és szintén a párkapcsolati problémákban képes segíteni. Ha félelem, szorongás, megfelelési kényszer merül fel, vagy az illető piszkosnak, undorítónak tartja a szexet, akkor a Renol a jó megoldás. Itt is nézzük meg az egyéni érzékenységet.

Ezeknek a cseppeknek az adagolását már bonyolultabb meghatározni, ezért a cikkem végén közreadok olyan általános elveket, amelyek segítenek a helyes adagolás megállapításában.

 

Hormonrendszeri panaszok

 

A változókori tüneteket szépen lehet rendezni a Spirulina Barley használatával. Ajánlott adagolása ebéd után 4 szem. Az anyagcserére és a vércukorszintre egyaránt jótékonyan hat. Ajánlott még nagyobb mennyiségű antioxidáns használata is: napi 3 szem Flavocel vagy 1 szem B!omultivitamin, illetve 2 szem Geriatrim – az egyéni rezgésmintától függően.

 

Ha szükséges a hormonpótlás, akkor ezt Gynex-szel biztonságosan megtehetjük. Éppen annyi hormont aktivizál, amennyi szükséges.

 

Kimaradó ciklus

 

Vigyázat: a cikluszavarokat belső gombás fertőzés is okozhatja, mert egyes gombák hormont is ürítenek a szervezetbe, és elnyomhatják a hormonháztartást. Ha gomba miatt van ciklusprobléma, akkor a gombát kell kezelni, és nem a hormonháztartást. Ha nem gomba eredetű, akkor a Gynex és a Spirulina Barley használatát javaslom.

 

Menstruáció előtti tünetek (PMS)

 

A menstruációs görcsök megelőzhetők Flavocel adagolásával. Ha már jelentkezik a görcs, akkor a Cytovital krémmel kell kenegetni a fájdalom helyét. A Peralgin is szóba jöhet, 3×2 adagolásban érdemes egy dobozzal beszedni, aztán, ha szükséges, a kúrát megismételni. Általában ilyen problémára akkor jó a Peralgin, ha a görcsök mellett szédülés, fejfájás vagy egyéb, a közérzetet rontó tünet is fellép.

 

Itt is használhatjuk a Balneol-t, de ilyen esetben borogatásként ajánlom. Egy kisebb törülközőt áztassunk be jó meleg Balneol-os vízbe, nyomkodjuk ki a felesleget, és ezt tegyük a fájdalmas területre. Pár perc múlva, ha már kihűlt, cseréljük ki frissre.

 

Meddőség

 

Ha a várt terhesség nem következik be, annak több oka is lehet. Lehet gerinc eredetű, ilyenkor helyre kell tenni a gerincet, csípőt, térdet. Akinek gyakran fáj a dereka, csípője, először csontkovácsot keressen.

 

Azt is meg kell nézni, mielőtt a nőt kezdjük kezelni, hogy a férfinak van-e életképes spermája. Ha ezen túl vagyunk, akkor harmonizáljuk a hormonháztartást a Gynex-szel, illetve megszüntetjük a félelmeket és a görcsös akarást a Renol-lal.

 

Sokszor azért nem jön a baba, mert a nők annyira akarják! Vagy szeretnék az anyaságot, de ugyanakkor félnek is attól, hogy milyen anyák lesznek, meg tudnak-e felelni a feladatnak. Ha úgy látom, hogy a leendő apukában ugyancsak van szorongás, akkor neki is javaslom a Renol szedését. Legalább egymásra hangolódnak. A Gynex mellé Spirulina Barley-t is szoktam javasolni, mert a legtöbb esetben azt mutatja a teszt, hogy kell.

 

Hormonzavar

 

A hormonháztartás felborulásának hátterében is meghúzódhatnak lelki okok, és itt szintén szóba jöhet a gomba jelenléte. Sőt, már baktériumot is találtam, amely közvetett módon kedvezőtlenül hatott a hormonháztartásra. Ha gomba vagy baktérium van, akkor azt kezeljük, lelki okoknál Gynex-et és/vagy Renol-t adunk.

 

Mirigyrendszeri problémák esetén ugyancsak a Renol és a Gynex a megoldás, hiszen a hasnyálmirigy és a mellékvese felől közelítve tudjuk rendbe tenni a folyamatokat. Itt megint csak az egyéni érzékenységet kell figyelembe vennünk.

 

A hormonális problémák gyakran okoznak tüneteket a mellben. Csomók, ciszták, daganatos elváltozások jöhetnek létre. Ezekre a problémákra rendkívül hatékony a Cytovital krém használata. Minden este a fürdés után tegyünk egy kevés krémet a tenyerünkbe, majd adjunk hozzá kb. ugyanannyi vizet, és keverjük össze. Ezzel a tejjel kenjük be melleinket, majd finoman masszírozzuk át, amíg a krém fel nem szívódik. “Mellékhatásként” feszesebb lesz a mell bőre, megemelkedést tapasztalhatunk. A dekoltázs bőrére is feszesítően hat, itt is érdemes kipróbálni.

 

A cseppek adagolása

 

Ha az adagolás teszteléséhez nem ismerünk megfelelő módszert (kineziológiai izomteszt, inga, pálca, szenzibil, bioindikátor), akkor a következőképpen járjunk el. Kezdjük 1 cseppel, aztán kérjük meg a beteget, hogy 3 naponta növelje az adagot 1 cseppel. 4 cseppnél már 2×2 cseppet használunk, de 5 cseppnél többet egyszerre sohasem adok. Például 6 cseppet be lehet venni úgy, hogy 2×3, és úgy is, hogy 1×2 + 1×4.

 

Én maximum 9 cseppet adok, a napi adag ennél soha nem több, és legalább kétfelé kell osztani, például reggel 4, este 5 csepp.

 

A páciens remekül fogja érzékelni, hogy melyik cseppszámnál érezte magát a legjobban, és saját maga választja ki magának az ideális adagolást. Ha napi 4 cseppnél nagyon jól érezte magát, de 5 cseppnél már nyugtalanság jelentkezett, akkor térjen vissza a napi 4 cseppre, mert ez az ő adagja, ezzel csinálja végig a kúrát.

 

Egyszeres és kétszeres hígítás

 

Ha hígítás nélkül használjuk a termékeket, akkor közvetlenül a fizikai testre hatunk vele. Hígítás nélkül – ezen azt értem, hogy egy kortynyi vízbe kell beletenni a cseppeket.

 

Egyszeres hígításnál az értelmi szintre, a gondolatvilágra hatunk. Ha valaki a beszélgetés során gyakran visszakérdez, mindent pontosan akar érteni, “agyaskodik”, akkor neki biztosan 1x-es hígítás kell. Hogyan készítsük el? Felrázás után, kb. 1 dl vízbe tegyük bele a cseppeket, majd (nem fémből készült) kanállal keverjük el az óramutató járásának megfelelő irányban 21x – ez az egyszeres hígítás.

 

Kétszeres hígításnál az érzelmi szintre, a lelkivilágra hatunk. Ha valaki nem kérdez, inkább befelé fordul, netán sírva fakad, akkor 2x-es hígítás kell. Két pohár vízre van szükség, mindegyikben kb. 1 dl legyen.

 

Felrázás után tegyük bele az első pohárba a cseppeket, majd egy teáskanállal keverjük el az óramutató járásának megfelelő irányban, 21x. Ez után egy kanálnyival tegyünk át ebből a keverékből a második pohárba, és azt is keverjük el ugyanígy. Először mindig a második pohár tartalmát kell meginni, majd 5 perc elteltével az elsőét is.