Ügyeljünk a “szűrőberendezésünk” jó állapotára – vékonybél – vastagbél – emésztőrendszer

2010-12-26 0 By Gyogynovenykiraly.hu
Ügyeljünk a “szűrőberendezésünk” jó állapotára – vékonybél – vastagbél – emésztőrendszer

vékonybél, vastagbél, bélfal, bélflóra, béltisztítás, méregtelenítés, probiosan, geriatrimHa meg kellene neveznünk testünk legfontosabb szervét, valószínűleg az agyunkra vagy a szívünkre szavaznánk, ám tény, hogy szervezetünk egyetlen részét sem tudjuk nélkülözni, bármink is hiányozna, nem élhetnénk teljes életet. Homlokunk ugyanolyan fontos, mint a bokánk, a májunk ugyanolyan lényeges, mint a vesénk. Bizonyos szerveink azonban olyan nagy kiterjedésűek, hogy a negatív tényezők sokkal nagyobb mértékben képesek hatni rájuk, így ezeknek a szerveknek nagyobb a jelentőségük és fontosságuk szervezetünk teljes működését tekintve. Ilyen például a bélrendszerünk.

A vékonybél és a vastagbél teljes felülete több mint 300 m2, ami sokkal nagyobb terület, mint például a lakóhelyünk. Egyértelmű, hogy ilyen nagy kiterjedésű felületen kötelező rendet tartani (fontos a tisztaság és a megfelelő működés), a belek megfelelő állapotáról és működéséről való gondoskodás tehát elsőbbséget élvez.

Kapu és energetikai központ

A bélrendszer szervezetünk kapuja, energetikai központ, amely befogadja a születés utáni (posztnatális) energiát. A bélrendszerben dől el, mi az, ami bebocsátást nyer a testbe, és mi az, ami nem. Vannak olyan anyagok, amelyek egyszerűen keresztül haladnak rajtunk anélkül, hogy közelebbi kapcsolatba kerülnének velünk, ám vannak olyanok is, amelyek gond nélkül átjutnak a bélfal hámszövetén, és táplálják, támogatják, befolyásolják, megzavarják szervezetünk legkülönbözőbb folyamatait. Egyes anyagok akár tönkre is tehetik ezeket a folyamatokat. Azt mondhatjuk, hogy bélrendszerünk egyfajta szűrőberendezés a külvilág és a testünk között – van, amit befogad, és van, amit nem.

A belek jó kondíciója különbözőképpen erősíthető, a megfelelő gyakorlatoktól kezdve, egészen a rendszeres tisztítókúrákig. A belekben ugyanis – ha akarjuk, ha nem – egy idő után salak- és méreganyagok rakódnak le. A tisztítókúrát érdemes évente legalább 2x elvégezni. Ennek különböző módszerei lehetnek, kezdve a sankha-praksalanától, a beöntéseken át, egészen a Cytosan Inovum-mal történő kényelmes méregtelenítésig.

A joghurt-mítosz

Beleink állapotán sokat segít az ésszerű táplálkozás, valamint a megfelelő bél-mikroflóra kialakulásának támogatása. A joghurtokról szóló mítoszok azonban még mindig köztünk élnek. Rengetegen gondolják még ma is, hogy a savanyított tejtermékek fogyasztásával jobbá tehetik beleik állapotát, támogathatják a bélmozgást (perisztaltikát), és megelőzhetik a felfúvódást (legalábbis a reklámok ezt sugallják). A joghurtokban levő élő kultúráknak ellen kell(ene) állniuk a különböző megterhelő körülményeknek, és már a raktározás során is romlik az állapotuk… A baktériumkultúrák következő csoportjának megsemmisülése pedig akkor következik be, amikor kapcsolatba kerülnek a gyomorban lévő sósavval. Ezt követően a belekbe már csak az utolsó, kimerült “gyalogos csapatok” kerülnek, amelyek azonnal és fenntartás nélkül megadják magukat, ha a bélrendszerben ellenséges telepesekkel találkoznak. A joghurtok tehát a masszív reklámkampányok ellenére sem képesek érdemben hozzájárulni a belek megfelelő mikroflórájának kialakításához. Nyálkásítanak és hűtenek ugyan, de a belek állapotára nincs érdemleges hatásuk.

Mit használhatunk tehát avégett, hogy a belekben segítsük a szimbiotikus baktériumok megtelepedését? Együnk egyszerű savanyú káposztát.

Hatékony béltisztító: Probiosan

Az Energy készítményei közül elsősorban a Probiosan befolyásolja előnyösen a belek állapotát. Tisztítja a beleket, támogatja működésüket, és megfelelő környezetet teremt a jótékony mikroflóra kialakulásához.

A Probiosan szimbiotikumokat, prebiotikumokat és probiotikumokat egyaránt tartalmaz. A Chlorella alga és az inulin, valamint a Lactobacillus és az Enterococcus barátságos bélbaktériumok kombinációja garantálja a jótékony baktériumok túlélését és szaporodását, mivel a készítmény raktározása, majd belekbe történő eljuttatása során a baktériumoknak megfelelő mennyiségű táplálék áll rendelkezésükre.

A Probiosan-t étkezés előtt naponta 1-2x rdemes bevenni.

 

Forrás: Energy Vitae magazin 2010. január