Várandósság – felkészülés a gyermekvállalásra

2018-09-14 0 By Gyogynovenykiraly.hu
Várandósság – felkészülés a gyermekvállalásra

Az első magyarországi „lombikbébi” megszületése óta több mint 20 év telt el. Azóta ugrásszerűen megnőtt a mesterséges megtermékenyítések száma, ami sajnos utal a fogamzóképes korú lakosság egyre romló termékenységi állapotára.

 

A meddőségi szakrendelések vizsgálata alapján az elmaradó gyermekáldás oka 40% esetében a férfiaknál keresendő. Igen megdöbbentő a tény, hogy az utóbbi 20 évben a férfiak spermaszáma a tizedére csökkent.

A nők esetében (25-30%-nál) peteérési gondok vannak (például PCOS: policisztás ovárium szindróma), de nő az endometriosisos betegek száma is. (Ez utóbbi a méhnyálkahártya rendellenes megjelenése a testben.)

A legelkeserítőbb azonban az, hogy egyre több a csökkent vagy sérült petesejtkészlettel rendelkező hölgy. Erre csak a meddőségi rendelésen elvégzett laborvizsgálat után derülhet fény.

Mi okozhatja ezt a döbbenetes romlást a termékenységben?

 

Kutatások rámutattak a vegyi anyagok ellenőrizhetetlen méreteket öltő használatára (kozmetikumok, tisztítószerek, élelmiszerek, gyógyszerek, háztartási eszközök, festékek stb.).

 

E károsító hatás mellett nagyon sok, a hétköznapi életben rendszeresen alkalmazott anyag – a bőrön, az emésztőrendszeren át vagy légzés útján bekerülve a szervezetbe – hormonszerűen kezd viselkedni, felborítva ezzel az élő szervezet hormonális egyensúlyát.

 

A termékenységet meghatározó másik fontos tényező a gyermeket vállalók életkora. Jó 20-25 évvel ezelőtt az első gyermek születését a nők a 20-24. életévük körül vállalták, ezzel szemben az utóbbi 5 esztendőben a nők már inkább 30-35 éves korukban szeretnék világra hozni első gyermeküket. Az életkor előrehaladásával természetszerűen csökken a fogamzóképesség, és erre „ráerősít” a vegyi-hormonális terhelés is.

A várandósságot, valamint a születendő gyermek egészségét alapvetően befolyásoló tényezők a következők:

  • Az anya életkora: optimális az, ha az anya még a 25-30. életéve előtt vállalja a szülést.
  • A leendő szülők egészségi állapota: fontos az alapos kivizsgálás (labor, belgyógyászat, endokrinológia stb.), kitérve a felmenők betegségeire (örökletes betegségek stb.)
  • A vegyi anyagok (kemikáliák) használatát lehetőleg mellőzzük, vagy legalábbis mérsékeljük. Javasolt az áttérés a természetes tisztító-kozmetikai szerekre, az élő táplálékra. Ha van rá mód, soha ne alkalmazzon hormonális fogamzásgátlást!
  • A dohányzás, túlzott alkohol (esetleg drogok) fogyasztásának megszüntetése!
  • A szülők testalkata: kóros elhízás, illetve soványság.
  • Életkörnyezet: lakóhely, munkahely – sugárzással, vegyi anyagokkal terhelt életterek.
  • Pszichés állapot, érettség: stressz, teljesítménykényszer, elégedetlenség, bizonytalanság stb.– mind gátolhatják a fogantatást. Egy testileg-lelkileg „kizsigerelt”, agyonhajszolt emberpár számára szinte megoldhatatlan feladat lenne még egy magatehetetlen utódról is megfelelően gondoskodni, tehát úgy tűnik, valamilyen módon a „természet” gátolja a fogamzást még akkor is, ha a leendő szülők lélekben nagyon vágynak rá.

Felkészülés a gyermekvállalásra az Energy készítményeivel

Az Energy készítményei a hagyományos orvosi gyógymód kíméletes alternatíváját jelentik, és csökkentik a gyógyszerek olykor súlyos, nem kívánt hatásainak kockázatát. A bioinformációk bejuttatásával, a biorezonancia elve alapján működnek, ezért sokkal hatékonyabbak, mint az általános étrend-kiegészítők.

Az első és legfontosabb lépés a méregtelenítés, melyre két nagyszerű Energy készítményt is tudunk ajánlani!

CytosanCytosan (Cytosan inovum)

A CYTOSAN humátanyagok a szervezet mélyreható méregtelenítéséhez. Kiválóan alkalmazható készítmény krónikus betegségek, valamint a külső környezetből származó káros anyagok okozta terhelés esetében.

Adagolása: naponta 2×1 kapszula, éhgyomorra. Reggel ébredés után és este, lefekvés előtt. Növeli a hatékonyságát, ha a kapszulás 2 dl langyos vízben feloldva fogyasztjuk el!

Csak a fogantatást megelőzően alkalmazható 3-6 hetes kúraként.

 

Renol gyógynövény koncentrátumRenol gyógynövény koncentrátum

A RENOL tisztító, regeneráló hatású gyógynövény-koncentrátum, amely a hormonrendszer szabályozásával és az energia kiegyenlítésével, valamint a húgy-ivarszervek támogatásával mindkét nemre hatva támogatja a fogantatást.

Adagolása: naponta 2-3×4-6 csepp (szedhető a GYNEX-el együtt, de időben eltolva kell bevenni).

 

Második lépés a hormonrendszer helyreállítása és a táplálás!

 

GynexGynex gyógynövény koncentrátum 

GYNEX kiváló regeneráló hatású gyógynövény-koncentrátum, amely elsősorban a hormonszabályozás területén fejti ki hatását. Rendbe hozza a menstruációs ciklust, segíti a peteérést, valamint a petesejt ovuláció alatti „kiszabadulását”. Jótékonyan hat a női lélekre. Férfiaknál támogatja a spermiumok termelődését, mozgékonyságát.

Adagolása: naponta 3×5 csepp, a menstruáció 1. napjától a peteérés (tüszőrepedés, ovuláció) utáni 1-2 napig 2×3-4 csepp.

Használat előtt 21-szer érdemes felrázni az üvegcsét!

 

Fytomineral természetes ásványianyag és nyomelemFytomineral 

A FYTOMINERAL ásványi anyagok oldata kolloid formában. Gyorsan és hatékonyan támogatja a hormonok anyagcseréjében részt vevő enzimek tevékenységét. Kiváló kiegészítő készítménye a GYNEX-kúrának. A kolloid formájú ásványi anyagok azonnal elérhetők a sejtek számára, hatékonyságuk így felettébb gyors.

Adagolása: 3×5-10 csepp, étkezés után.

Áldott állapotban és szoptatás alatt is javasolt a szedése!

 

vitaflorin természetes vitaminVitaflorin

A VITAFLORIN természetes forrásokból álló multivitamin készítmény, amely remekül alkalmazható az áldott állapotra való felkészülés idején, hiszen felélénkíti az egész szervezetet. Hozzájárul a folsav pótlásához, ami különösen fontos, mert a folsav hiánya nyitott gerincet (spina bifida) okozhat a magzatnál.

Szedése csak az áldott állapot eléréséig javasolt!

Adagolása: naponta 1-2×1 kapszula.

 

Probiosan probiotikum bélflóraProbiosan

PROBIOSAN a gyomor-bélrendszer és az immunrendszer egészségéhez járul hozzá. Az orvosi tapasztalat azt mutatja, hogy az újszülöttek 50-60%-a a szülés során fertőződik meg a szájpenészt is okozó gombákkal. Fontos szempont az is, hogy a gyermek immunrendszere az anya „felkészültségétől” függ. E készítmények szedésével a várandósság alatti székrekedés is kivédhető.

 

VitamarinVitamarin

A VITAMARIN az omega-3 és omega-6 zsírsavak természetes forrása. Emellett szerves jódot, E- és D-vitamint is tartalmaz. Támogatja a magzati idegrendszert és a mentális érést.

Adagolása: naponta 1-2×1 kapszula.

A meddőség lelki háttere

Végül, de nem utolsó sorban, ha nincs szervi oka a meddőségnek, és már mindent kipróbáltunk, érdemes végigjárni a lelki hátterünket is. Sokszor bár régóta vágyunk gyermekáldásra, mégis félünk a felelősségtől, vagy nehezen adjuk fel a mostani szabad életünket.

Az is előfordulhat, hogy tudat alatt egy rossz anya-gyermek kapcsolat miatt félünk, hogy ugyanez a rossz viszony lesz a leendő gyermekünkkel is.

Sok esetben a görcsös akarás is probléma lehet, amikor már évek óta hiába próbálkozunk hiába. Sok esetben csak akkor történik meg a fogantatás, ha a szülők már lemondtak a gyermekáldásról.